Logo Humaniora Color SVG
Terug naar het overzicht

6e Biotechnologische en chemische wetenschappen (D)

Derde graad > Zesde jaar

Ben je geïnteresseerd in wetenschappen én wiskunde? Wil je graag experimenteren en onderzoeken? Studeer je graag en grondig? Kan je zelfstandig en probleemoplossend werken? Werk je nauwkeurig met oog voor detail? Dan is de richting Biotechnologische en Chemische Wetenschappen iets voor jou.

Wat leer je?

Je past je kennis en vaardigheden van wiskunde en wetenschappen (chemie, fysica en biologie) toe op biotechnische processen, op levende wezens (plant, dier en micro-organismen) en hun afgeleide producten.
Gaandeweg groei je naar meer zelfstandigheid in het onderzoekend en probleemoplossend leren. Je ontwikkelt vanuit je wetenschappelijke bagage specifieke competenties binnen diverse biotechnische domeinen zoals voedings- en milieutechnologie, cel- en gentechnologie.

In welke beroepen kan je direct terecht?

De studierichting Biotechnologische en Chemische Wetenschappen is een doorstroomstudierichting (D). Het is de bedoeling dat je hogere studies aanvat.

Wat kan je verder studeren?

Afgestudeerden hebben meerdere mogelijkheden in diverse, meestal wetenschappelijke, professionele bacheloropleidingen. Mits het volgen van een schakelprogramma kan je daarna overstappen naar een masteropleiding. Leerlingen kunnen ook starten in een academische bachelor, waarna ze automatisch kunnen doorstromen naar een masteropleiding.

In de lessentabel hiernaast vind je de uren van de algemene vorming.
Deze worden aangevuld met specifieke vorming:

Specifieke vorming (12u)

  • 3u biologie (incl. labo)
  • 3u chemie (incl. labo)
  • 2u fysica (incl. labo)
  • 4u biotechnologische en chemische wetenschappen (labo)