Logo Humaniora Color SVG

Oud-leerlingen

Einde Oud-leerlingenbond (2024)

Beste oud-leerling,

We willen je informeren dat de oud-leerlingenbond van onze school niet langer actief is.

Hoewel de oud-leerlingenbond niet meer actief is, blijft de jaarlijkse oud leerlingenavond wel doorgaan. Het is nog steeds een gelegenheid om in contact te komen met voormalige klasgenoten en herinneringen op te halen.

Mocht je vragen hebben over de oud-leerlingenbond of als je meer informatie wilt, aarzel dan niet om contact op te nemen met dhr. Leo Clarijs via clarijsleo48@gmail.com.


Oud-leerlingendag - zondag 22 oktober 2023

Op zondag 22 oktober 2023 kwamen we samen voor een geweldige oud-leerlingendag, waar we alle afgestudeerden van onze school tussen 2004 en 2008 mochten begroeten.

Oud-leerlingendag - 20 november 2022

Dit jaar was er opnieuw een oud-leerlingendag! Dit jaar werden de afgestudeerden van de jaren 1998 tot 2003 uitgenodigd op onze school waar ze een rondleiding kregen en nadien konden genieten van gezellig samen zijn met een hapje en een drankje. Hieronder vind je alvast een kort verslag en enkele sfeerbeelden.

Het was een bijzonder geslaagde dag en de weergoden waren ons gunstig gezind, hoewel de voorspellingen minder positief waren, want bij druilerig weer is een rondleiding en een foto buiten niet zo evident.

Het opzoekingswerk naar alle namen van de oud-leerlingen leverde een totaal van 330 mailadressen op van de 390.

Voor de tot in de puntjes uitgewerkte dag mag het bestuur - Luc Derboven, Lieve Claeys, Niek Smet, Leo Clarijs en Lieve Fivez - een pluim op de hoed steken.

Op de dag zelf  was er de hulp van Ilse Poppe, Annelies van Osselaer en Petra Vermeulen, aangevuld met de prima uitleg bij de 4 posten van de rondleiding: de nieuwe sporthal, de nieuwe labo’s, de landbouwloods en de serres… Hiervoor onze dank aan Hilde Verhelst, Friede Feron, Evelien Van de Keere, Kristien Van Cleemput en  Johan Jansegers. De oud-leerlingen waardeerden bijzonder de aanwezigheid van een aantal leerkrachten om even nostalgisch terug te blikken naar de vroegere schooltijd. Dat alles maakte er een topdag van.

Na de verwelkoming door Leo, een woordje van directeur Joris en oud-leerling Ilse Poppe startte de rondleiding en werd de groepsfoto genomen (zie hieronder).

De  gezellige drukte bij de receptie was de voorbode voor een heerlijke maaltijd  met 119 aanwezigen en 6 kinderen en het uitgebreid keuzedessert werd zeker geapprecieerd. Voor dit alles zorgde traiteur Frans Van de Putte (Kok en Kokette) met zijn hele ploeg.

In de uren die volgden was er tijd om heel veel uit te wisselen, elkaar terug te vinden, en tot slot heel tevreden huiswaarts te keren. De opruim achteraf verliep bijzonder vlot dankzij de hulp van vele oud-leerlingen.

Voor de volgende afspraak denken we ondanks het succes na over een nieuwe formule, een evaluatie bij het bestuur en de oud-leerlingen geeft aan meer te kiezen voor een ingekorte versie.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuurscomité

Oud-leerlingendag - 19 november 2021

In november 2021 nodigden we de afgestudeerden van de jaren 1993-1997 uit voor de oud-leerlingendag. Er was weer een mooie opkomst!

Oud-leerlingendag - 20 oktober 2019

Zondag 20 oktober werd een onvergetelijke dag voor de oud-leerlingen eindejaars 88-92 met een 130 ingeschreven voor de maaltijd en nog eens 20 voor het ochtendgebeuren. Gelukkig was het eigenlijk goed weer, want voor de rondleiding en de foto had het anders een ramp geweest. Zoals met de schoolbel, wat toch een 40 oud-leerlingen hebben meegemaakt in de Kroonmolenstraat (Nieuwstraat), werden we na een bakje koffie verwelkomd door onze voorzitter Leo Clarijs. Mevrouw Van der Heyden, de directrice op het ogenblik, gaf erna een staaltje van haar redenaarstalent ten tonele en Mevrouw Fivez vervolledigde het spreekgestoelte. Dankzij 5 uitstekende leerkrachten kon gans de groep rondgeleid worden en daarna zie je hieronder het resultaat van de 'echte' fotograaf en de vele foto's van onderweg zijn van collega Luc Derboven. Na de receptie schoven we aan tafel aan voor een heerlijke maaltijd, maar o zo moeizaam, precies of ze niet uitgepraat geraakten, zo blij elkaar eens terug te zien rond allerlei pittige anekdotes,... Of was de cava zo lekker? Alles was op, zei de traiteur Mevrouw Carine Smekens van Kokkinhuis, alles van de varkenshaasjes, en de visrolletjes... 'Die mannen kunnen er weg mee'. En de hulp bij de opruim was onvoorspelbaar: Tom, Johan, Hans, Raf, Lieve en Annie zorgden in amper een uur en half tijd dat gans de refter weer op orde stond, alles afgewassen was, alle glazen op zijn plaats en de flesjes in de bakken op de paletten. Heel veel dank ook aan zij die gans de dag hielpen inschrijven, drank uitschenken enzovoort: Lieve, Luc, Annie, Koen, Rosy, Hilde en Johan. En ook dank aan zij die zaterdagochtend de refter hielpen klaar zetten en de drank in de frigo's te steken: Kris, Tom, Hans en Steven. Ten slotte ook dank voor de prima medewerking van de school uit: we konden immers niets misvragen! Echt een succes dankzij jullie enthousiasme, de prima medewerking en de hulp van heel velen!


Oud-leerlingendag - 10 juni 2018 

Op 10 juni 2018 was er in onze school de oud-leerlingendag voor de promotiejaren 1982-1987. Naast het ophalen van allerlei herinneringen en het blijde weerzien van oud-studiegenoten, konden de aanwezigen ook genieten van een heerlijke koffie met bijhorende versnaperingen, gevolgd door een klein woordje uitleg van dhr. Leo Clarijs, dhr. Jos De Meyer en dhr. Alois Mennes. Na de rondleiding door de school werden er enkele groepsfoto's getrokken en de dag werd afgesloten met een overheerlijke maaltijd met gepast dessert.

De personen op de foto's zijn Alain Van Broeck (links boven) Berten Meerschaert (rechts boven), Bert Borms (links van Leo) en Gunter Bulteel (rechts van Leo). Destijds in 1984 tijdens de paasvakantie hebben wij deelgenomen aan een project van Bouworde in het voormalige Joegoslavië en meer bepaald in Sticna, een dorp in Slovenië waar we toen zijn terechtgekomen in een klooster waar we mee instonden voor een deel-renovatie...kappen en breken....en werken in de voortuin aan de straatkant...het was voor ons als 16-jarigen toch wel een zeer confronterende ervaring om te leven en werken met deze kloostergemeenschap ....in het toenmalige nog communistisch land.
Op vraag van Leo geef ik u dit relaas om mee op te nemen in de geschiedenis van de oud-leerlingen van het voor ons Biotechnisch instituut voor Land- en Tuinbouw Sint-Hiëronymus.
Langs deze weg bedankt Leo voor de leuke jaren...

Met vriendelijke groeten
Bulteel Gunter
Afgestudeerd juni 1986 A2 Tuinbouw