Logo Humaniora Color SVG

Inschrijvingen

Aanmeldingen voor het 1ste jaar

Wanneer moet je je kind online aanmelden?

Je kan je zoon of dochter online aanmelden  vanaf maandag 28 maart 2022 (9u) tot en met vrijdag 22 april 2022 (14u). Het maakt niet uit wanneer je dit doet, er wordt immers geen rekening gehouden met de volgorde van aanmelden. Je kan je ook aanmelden voor meerdere scholen.

Wanneer wordt de school toegewezen?

Op 4 mei 2022 ontvang je een mail of brief met daarop de naam van de school die aan je kind wordt toegewezen. Tussen 7 mei en 1 juni moet je je inschrijving bevestigen aan de school. Als je dit niet doet, vervalt je plaats. Vanaf 2 juni 2022 wordt er vrij aangemeld. Vanaf 1 juli kan er dan definitief worden ingeschreven op de school (live met afspraak). Breng dan zeker onderstaande zaken mee:

  • je rapport
  • je identiteitskaart
  • eventueel advies van het CLB en andere attesten 

Als je een vraag hebt over het aanmeldingssysteem, neem dan een kijkje op www.naarhetsecundair.be.

Via volgende links kan je de gewenste info raadplegen:

Aanmeldingen vanaf het 2de jaar

Wees je ervan bewust dat het aantal plaatsen in sommige richtingen beperkt is. Heb je een school- en richtingskeuze gemaakt, dan raden we je aan om zo snel mogelijk in te schrijven in de school naar keuze. Hou daarbij de inschrijvingsperiodes goed in de gaten. 

Wanneer moet je je kind aanmelden?

Je kan je aanmelden vanaf maandag 2 mei 2022 (8u). Ook de aanmeldingen vanaf het 2de jaar zullen digitaal doorgaan. Er zal tijdig een link op de startpagina van de website van de school geplaatst worden met de nodige informatie. Vanaf 1 juli kan er dan definitief worden ingeschreven op de school (live met afspraak). Breng dan zeker onderstaande zaken mee:

  • je rapport
  • je identiteitskaart
  • eventueel advies van het CLB en andere attesten